Friction Welding Holland BV. ©      Disclaimer     Sitemap

Home.Frictielassen.Toepassingen.Duurzame oplossing.Welding suitability.Product foto's.Video's.Contact.Vacatures.

Uw partner op het gebied van Frictielassen, Wrijvingslassen,Friction Welding, Reibschweißen, Reibungsschweißen, Robot lassen en CNC draaien.

Onze machine kan 6500 mm² frictielassen en daarmee maken we Frictielas verbindingen. (Wrijvingslassen, Friction welds, Reibschweißverbindungen) bijvoorbeeld tussen zuigerstangen en smeeddelen of snijdelen, of de buis en de bodem van hydraulische cilinders .

 

Specs. Frictielasser;

- Max. Opp. 6500 mm², Max. Lengte 3500 mm

 

Grotere diameters en lengtes kunnen wij voor u realiseren echter, dit is op aanvraag. Wilt u weten of uw product gelast kan worden door wrijving? Stuur dan uw vraag met specificaties naar info@fwholland.nl

 

Een hydraulische cilinder is slechts een voorbeeld. Er zijn meer toepassingen.

Tevens kunnen wij alle bijbehorende bewerkingen die nodig zijn aan een zuigerstang of cilinder buis voor u uitvoeren voor of na het lassen. U kunt de materialen bewerkt aanleveren waarna wij alleen de frictielas, wrijvingslas voor u maken.

 

Wij kunnen manarm en manloos werken door ons volledig geautomatiseerde proces. (met twee handelingrobots en een lasrobot) De Frictielasmachine en de draaibanken worden automatisch gevuld. Hierdoor kunnen wij dit snel, adequaat, kostenbesparend. “Just in time” bij de klant is hierbij een sleutelwoord.

 

Onder de Frictielas, Wrijvingslas, Reibschweiß wordt eigenlijk het samensmeden van twee delen verstaan. Dit kan Ferro aan non Ferro zijn. Of Ferro aan Ferro of anders. (Zie tabel). De wrijving ontstaat, door onder hoge druk (600 KN) twee delen ten opzichte van elkaar te laten draaien. Door de warmte die hierbij in beide delen ontstaat worden ze roodgloeiend en kunnen de delen aan elkaar worden gelast, gesmeed.

 

Het proces is snel, effectief en dus kostenbesparend, er is geen voorbewerking nodig, er is een zeer kleine warmte beïnvloedde zone (heat affected zone), geen lasdraad, menggas of afzuiging nodig. Het grootste voordeel van de frictiegelaste of wrijving gelaste delen is dat er een perfecte las ontstaat. Er is een volledige doorlas (oppervlakte las in plaats van omtrek las) want de delen worden tot één geheel gelast/samengesmeed. De wrijvingslas wordt op een duurzame wijze vervaardigd. De milieu belasting van het productieproces is significant lager dan bij bestaande las technieken. Bij een frictielas of wrijvingslas is de las sterker dan het moeder materiaal.

De krul of flash die na het lassen ontstaat wordt direct verwijderd op dezelfde machine.

Lassen als deze worden in de nucleaire, maritieme, offshore- onshore, aerospace industrie toegepast maar passen in alle industrieën zoals machine bouw, cilinder productie.

 

Uw partner voor onder andere;

 

Frictionwelding, Frictielassen, Wrijvingslassen, Toepassingen, Zuigerstang, Zuigerstangen, Cilinderbuis, Cilinderbuizen, Pneumatische industrie, Overige toepassingen.

Frictielassen